Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Το 1ο βραβείο «Καλύτερης Παρουσίασης» στους 18ους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες, απέσπασε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με την θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ», που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Σ’ αυτή τη γιορτή θεσμό, συμμετείχαν 736 μαθητές και 31 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Το ανέβασμα της παράστασης στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη και στην τελετή απονομής, στήριξαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κολλάρος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης συνεχάρη με θέρμη τους μικρούς ηθοποιούς, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς κ. Ράικο Σταύρο, την κ. Αναστασιάδου Ξανθίππη και την κ. Καρτσίδου Βασιλεία  – Μαρία, για όλα αυτά που εμφύσησαν στα παιδιά μας, και για το μοναδικό «ταξίδι προς την Ιθάκη» που έζησαν.

Ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε πως οι θεατρικές μαθητικές ομάδες είναι ο πυρήνας του πολιτισμού, της παιδικής αθωότητας και της μοναδικής αλήθειας, αυτής που καταδεικνύει πως η θεατρική τέχνη προσεγγίζει τον άνθρωπο με τρόπο μαγικό και τον κάνει καλύτερο. Άλλωστε η Ξάνθη μας, αρκετά χρόνια τώρα, αποτελεί φυτώριο ταλέντων, με τις θεατρικές της ομάδες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Μπράβο στους εκπαιδευτικούς, μπράβο στους γονείς, μπράβο στα παιδιά! Συνεχίστε να βαδίζετε στα μαγικά μονοπάτια της ζωής και του θεάτρου που θα σας χαρίσουν  ακόμα καλύτερα «έργα» στο μέλλον.