Στην Ξάνθη θα φιλοξενηθεί το 10 Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα από τις 29 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου. Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εβριτών αναφέρει:

Στο στολίδι της Θράκης, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, στην φιλόξενη Ξάνθη, ήρθαν και ρίζωσαν χιλιάδες πρόσφυγες διωγμένοι από τις πατρίδες τους και κυρίως από την Ανατολικά του Έβρου Θράκη. Τα τελευταία χρόνια ήρθαμε και μπολιάσαμε με αυτούς και τους ντόπιους κι εμείς οι Εβρίτες. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια πολυπολιτισμική και ιδιαίτερα δυναμική κοινωνία που καθημερινά αγωνίζεται για να διατηρήσει τις αρχές και τα ιδανικά της. Στα πλαίσια αυτά έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου το 10ο Πανθρακικό αντάμωμα.

Στο όμορφο αυτό εγχείρημά μας συμμετέχουν ως διοργανωτές  το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Μαζί μας χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συμμετέχουν στις δράσεις μας που θα αναπτυχθούν στην Κεντρική πλατεία, στο σπίτι του Χατζιδάκι και στο Γήπεδο του ΑΟΞ.

Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Φίλες και Φίλοι. Ξανθιώτισσες και Ξανθιώτες καλώς να ορίσατε.