Στην κατάμεστη αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η παρουσία του δεύτερου βιβλίου της Ιωάννας Καρακασίδου ” Το Αίνιγμα της Σιωπής” που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. 

Η Ξανθιώτισσα Συγγραφέας, που συστήθηκε στο λογοτεχνικό κοινό με τα “Γλυκά Νερά”,  παρουσίασε το νέο της βιβλίο σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο Πυργελή σε συνεργασία με τη ΦΕΞ.

Η Δήμητρη Πυργελή προλόγισε την εκδήλωση εκφράζοντας τη χαρά της για την επιτυχία της Ιωάννας Καρακασίδου και σημείωσε ότι έκλεισε με αυτή την εκδήλωση η φετινή σεζόν για τους βιβλιόφιλους στη ΦΕΞ.

Πρόκειται για μια περιπέτεια μυστηρίου που εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο το 1923 με κεντρική ηρωίδα, όπως και στο πρώτο βιβλίο, την Ευγενία μια Πολίτισσα που παντρεύτηκε έναν Άγγλο ευγενή.

Λ. Ευθυμίου και Κ. Βουγιουκλή παρουσίασαν το βιβλίο

Για το βιβλίο μίλησαν η Δικηγόρος και Υπ. Διδάκτωρ του ΔΠΘ Λουκία Ευθυμίου και η φιλόλογος Κατερίνα Βουγιουκλή, που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στον τρόπο που εντάσσει την ιστορία μέσα στο μυθιστόρημα, τη διαφοροποίηση του τρόπου γραφής σε αυτό το βιβλίο όπως και τα διαφορετικά συναισθήματα που δημιουργεί στον αναγνώστη, στα στοιχεία ηθογραφίας που αναδύονται από τη γραφή και εξέφρασαν τη χαρά τους για το βιβλίο και την ευχάριστη αίσθηση που τους άφησε.

Από την πλευρά της η συγγραφέας ανέφερε ότι πραγματεύεται διαφορετικά την υπόθεση σε σχέση με το πρώτο βιβλίο και  για πρώτη φορά βάζει έναν άλλο άνδρα στη ζωή της ηρωίδας που αναθεωρεί αξίες και επιλογές, σημειώνοντας ότι είναι μια νέα περιπέτεια με έντονα συναισθήματα. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό ενώ η Ιωάννα Καρακασίδου αναφέρθηκε στην πορεία που έχει η συγγραφική της καριέρα και η σχέση με τον πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο. Παράλληλα, ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει μέχρι σήμερα στην επιτυχία και την έχουν διευκολύνει να εκφραστεί μέσα από τα βιβλία της.

Ήδη το τρίτο βιβλίο βρίσκεται στο στάδιο της συγγραφής και αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία των αναγνωστών, ανάμεσά τους η Ρένα Μπατζακίδου και ο Γιάννης Αθανασιάδης, στους οποίους αφιέρωσε το δεύτερο βιβλίο.

5