τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος με την κατηγορία της κατασκοπείας, συμβάν που ανέβασε την ένταση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Οι Έλληνες τουρίστες δεν έρχονται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη», αυτό γίνεται πολύ αισθητό από τους εμπόρους στην πόλη που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της Άγκυρας.

«Στην Άγκυρα, δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες τουρίστες. Γιατί πρέπει να πληρώσουμε για μια καταστροφική πολιτική όταν θέλουμε μόνο ένα πράγμα, να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας;», αναρωτιούνται οι έμποροι της περιοχής.

Οι κακές σχέσεις με την Ελλάδα απελπίζουν τον πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Fevzi Pekcanli, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και αναρωτιέται μήπως η τουρκική κυβέρνηση, καθυστερώντας να δικάσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, έχει αποφασίσει να τους κρατά ως ομήρους.

«Θα ήταν απαραίτητο να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό το περιστατικό των κακοποιημένων Ελλήνων στρατιωτών, να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την κλιμάκωση», τονίζει ο κ. Pekcanli.

«Την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην Αδριανούπολη, στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη, δεν την αγγίζει η «εθνικιστική ρητορική» του Ερντογάν πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου», γράφει η γαλλική εφημερίδα.