Επτά άνδρες, ηλικίας από 32 έως 69  ετών, συνελήφθησαν στις 29 και 30 Μαiου σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο,  και σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • στην πρώτη περίπτωση, στις 29/5 το πρωί, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, συνέλαβαν έναν 38χρονο διότι εντόπισαν στην οικία του ένα πιστόλι κρότου – αερίου, σαράντα φυσίγγια κρότου – αερίου, ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και τρεις γεμιστήρες.
  • στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Κομοτηνή, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας 32χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου – αερίου, μία γεμιστήρα, ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και τρεις φωτοβολίδες.
  • στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της 29/5, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, συνέλαβαν έναν 38χρονο διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν ένα πιστόλι κρότου, μία γεμιστήρα, ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο φωτοβολίδες, ένα αβολίδωτο φυσίγγιο και μία θήκη μεταφοράς όπλου.
  • στην τέταρτη περίπτωση, την 30/5 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 66χρονος και ένας 56χρονος, διότι κατείχαν οκτώ όπλα κρότου, δώδεκα φυσίγγια κρότου, μία γεμιστήρα και δύο εξαρτήματα εκτόξευσης φωτοβολίδων.
  • στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν έναν 69χρονο, διότι κατείχε στην οικία του ένα πιστόλι κρότου, τριάντα οκτώ φυσίγγια κρότου, μία γεμιστήρα, ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και μία θήκη μεταφοράς όπλου.
  • στην έκτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, σε χωριό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, συνέλαβαν έναν 64χρονο, διότι κατείχε στην οικία του ένα πιστόλι κρότου – λάμψης και εξήντα δύο φυσίγγια κρότου – λάμψης.

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω όπλα, τα φυσίγγια, οι φωτοβολίδες, οι γεμιστήρες και οι θήκες όπλων. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.