Το θέμα ενός Καθηγητή που είχε συλληφθεί επ-αυτοφόρω να παίρνει “φακελάκι” στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για να εγχειρήσει και της μεταχείρισης που του επεφύλαξε το Πανεπιστήμιο και η Δικαιοσύνη, θίγει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου στην Υγεια.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, το ΔΠΘ προήγαγε, ακαδημαϊκά,  τον Καθηγητή ενώ η το Διοικητικό Εφετείο αποφασίζει να επανέλθει στα καθήκοντά του, κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ. του ΠΓΝΑ και τον πειθαρχικό έλεγχο με το ερώτημα της απόλυσης, που είναι σε εξέλιξη:

Αναλυτικά η καταγγελία:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ, καθηγητής Ιατρικής καταδικάστηκε ποινικά για φακελάκι. Το Πανεπιστήμιο του έδωσε προαγωγή. Το Διοικητικό Εφετείο απαγορεύει την απομάκρυνση του απο το Νοσοκομείο.

  16/10/2017 συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της αστυνομίας, επ’ αυτοφόρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που πήρε για εγχείριση που έκανε στο Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης.

 Στη συνέχεια 1/12/2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης τον κήρυξε ΕΝΟΧΟ (με την 1182/2017 ποινική απόφαση). ü Κατόπιν το Δ.Σ. του ΠΓΝΕ την 23-1-2018 τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και προασπίζοντας το κύρος του νοσοκομείου και των τίμιων γιατρών που υπηρετούν σε αυτό, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στο νοσοκομείο έλαβε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης άσκησης κλινικών καθηκόντων στον ποινικά καταδικασθέντα.

 Το Ιατρικό Τμήμα του Δ.Π.Θ. τον αντάμειψε με προαγωγή εκλέγοντάς τον ως Διευθυντή του τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ. (ΦΕΚ 693 τ. Υ.Ο.Δ.Δ./21-12-2017)!! ü Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής με την Ν17/23-5-2018 πρωτοφανή απόφασή του έκρινε ότι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν έχει το δικαίωμα ακόμη και για προφανείς επιτακτικούς λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος το δικαίωμα να περιορίσει το έργο (έτσι λένε το φακελάκι τώρα;) ενός γιατρού και ανέστειλε το ανωτέρω διοικητικό μέτρο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη ευθεία πλήρη σύγκρουση με παλιότερη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα των διοικήσεων να διοικούν!!

 Ο δε ποινικά καταδικασθείς καθηγητής απειλεί με έγγραφό του τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεων. Όπως σοφά λέει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Μάταια όμως προσπαθούν, ας το καταλάβουν «άλλος παππάς ήρθε και άλλα χαρτιά βαστάει» όπως λέει και ο λαός μας. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι τίμιοι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται! Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία των ασθενών, αξιοποιώντας τα υλικά και το τίμια εργαζόμενο προσωπικό του νοσοκομείου, για να θησαυρίσουν, δεν έχουν καμία θέση στα νοσοκομεία. Η θέση τους είναι στη φυλακή.