Αντικείμενο συζήτησης και κριτικής από το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων της Cosmote E-Value έγινε η συνήθης πρακτική του ΠΑΜΕ για περιφρούρηση κάθες απεργίας έξω από την e-value.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι το ποσοστό των απεργών ήταν μεγάλο και ασκεί κριτική για τον αποκλεισμό από το ΠΑΜΕ όσων ήθελαν να εργαστούν.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Μετά από την ολοκλήρωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 30 Μαΐου ο απολογισμός για την Cosmote E-Value είναι αν μη τι άλλο θετικός. Μεγάλο ποσοστό εργαζομένων δήλωσαν απεργοί!!!!

Το νεοσύστατο συνδικαλιστικό όργανο στην Cosmote E-Value λειτουργεί και υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.
Λειτουργεί και διεκδικεί το καλύτερο για όλους τους εργαζομένους στο τηλεφωνικό κέντρο καθώς και στα καταστήματα Ξάνθης Και Κομοτηνής.

Μελανό σημείο στην χθεσινή ημέρα ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ που με περίσσιο θράσος προσπάθησε να καπελώσει ή να καπηλευθεί κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια κλείνοντας την είσοδο της εταιρίας και στερώντας το δικαίωμα της επιλογής από τους συναδέλφους.

Αν οι τακτικές της 10ετίας του 80’ εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά μας θα το είχαμε κάνει πρώτοι εμείς… Δεν σας εξουσιοδότησε κάνεις να στερείτε το δικαίωμα της επιλογής από τους εργαζόμενους.

Μάλλον ο φασισμός δεν είναι λουλούδι που φυτρώνει μόνο στα δεξιά χωράφια…
Δυστυχώς φυτρώνει και στους αριστερούς μπαξέδες….

Ανακοίνωση Σωμ. Ιδιωτικών υπαλλήλων

Σε άλο μήκος κύματος, το Σωματειο Ιδ. Υπαλλήλων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση λίγο πριν την καταγγελία των εργαζομένων.

Αναλυτικά:

Η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλλει τη διοίκηση της επιχείρησης e-value που με τη γνωστή εργοδοτική κουτοπονηριά έσπευσε άρον – άρον να καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια που λάμβανε χώρα η απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Ξάνθης. Μιλάμε για την ίδια επιχείρηση που το πρωί της ίδιας μέρας δήλωσε ότι θα λειτουργήσει μόνο με το προσωπικό ασφαλείας της.
 Είναι ξεκάθαρο ότι θεωρούνε τις ζωές μας λάστιχο. Η ενέργεια αυτή δεν προκαλεί καμιά έκπληξη αφού και η συγκεκριμένη επιχείρηση – όπως και στο σύνολο τους οι μεγαλοεργοδότες – έχουν υλοποιήσει όλα τα μέτρα που έχουν ψηφίσει σύσσωμες όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τσακίσματος των δικαιωμάτων μας. Αξιοποιούνε τα 6ωρα, 4ωρα, τους υποκατώτους και κατώτατους μισθούς για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Οι ζωές μας , οι υποχρεώσεις μας, τα σχέδια μας για το μέλλον είναι ανύπαρκτα μπροστά στον ανταγωνισμό τους, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.
 Πατάνε στο φόβο μας. Μόνο αυτό τους κάνει πιο δυνατούς. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εκβιάζει η εταιρία τους εργαζόμενους για να επιστρέψουν στη θέση τους μέρα απεργίας;;; Αξιοποιούνε την αγωνία του καθενός να μη βγει στην ανεργία, να μη χάσει έστω και μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Κυρίως όμως αξιοποιούνε ότι σήμερα δεν είμαστε ενωμένοι να απαντήσουμε στην επίθεσή τους. Είναι σήμερα ανάγκη να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία που δε φοβούνται να σηκώσουν το βάρος της σύγκρουσης, που δε σκύβουν το κεφάλι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Να απομονώσουμε τα εργοδοτικά σωματεία που στην καλύτερη οργανώνουν αγώνες με mail! και στη χειρότερη καλούνε σε υποταγή και απεργοσπασία.
 Η απεργία είναι υπόθεσή μας. Σήμερα γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι δε μπορούμε να στηριχτούμε στις υποσχέσεις των εργοδοτών. Η οργάνωση του αγώνα πρέπει να περάσει στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της υπόθεσης αυτής. Η συζήτηση και ο συντονισμός μεταξύ των εργαζομένων, η συμμετοχή στις συνελεύσεις του σωματείου μπορεί να μας ενώσει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Η διοίκηση του σωματείου μας έσπευσε άμεσα να επιστρέψει στην επιχείρηση μόλις ενημερώθηκε για αυτή την ενέργεια από τα μέλη της. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα περάσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Όποιος αγανακτεί για τη σημερινή συμπεριφορά – αποκορύφωμα όσων έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια – πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη.
Έλα στο σωματείο μας – Πάρε μέρος στον αγώνα.