Την καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης στη συνεδρίασή του την Τρίτη. Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος συμφώνησε με της μείζονος αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και το σώμα προχώρησε ομόθυμα στην απόφαση. Δεν πρόκειται για ψήφισμα αλλά για μια δήλωση πολιτικής καταδίκης της επίθεσης από την πλευρά του οργάνου. 

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η επιλογή διαδικασίας και ο ορισμός κριτηρίων ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες του κολυμβητηρίου . Το θέμα, όπως αναμενόταν προκάλεσε την κόντρα της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης με την Κοινωνία Δημοτών να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και πως, με βάση τις ελάχιστες απαιτούμενες προθεσμίες, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει το κολυμβητήριο πριν το 2020.

Τέλος, προ ημερησίας διάταξης, συζητήθηκε η ερώτηση της Κοινωνίας Δημοτών για την αλλαγή του οργανογράμματος που θα δεσμεύσει, πιθανόν, την επόμενη δημοτική αρχή με το Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη δημοτική αρχή για την επόμενη θητεία και την πολιτική κόντρα να φτάνει στα ύψη.