Ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «XanthiRunners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης διοργανώνουν ημερίδα, την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στις 20:00, στην αίθουσα διαλέξεων     «Πολυχώρος Π» Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπνεργατών 9, με θέμα αθλητισμός και υγεία για όλους.

Ομιλητές θα είναι ο Νικολαϊδης Κων/νος (Ph.D) ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Τομέας Προπονητικής) (M.Sc) Μεταπτυχιακό – Λιβερπουλ Μ. Βρετανίας (Τομέας Αθλητικής Φυσιολογίας) και ο Μπεμπέτσος Ευάγγελος Επίκουρος Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Αθλητική Ψυχολογία – Εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία.

Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση με τον αθλητισμό νεαρών αθλητών αλλά και μεγαλύτερων αθλούμενων συνδυάζοντας  «άθληση και υγεία», δημιουργεί ερωτήματα που χρίζουν επιστημονικής διερεύνησης και απάντησης.

Στα πλάισια αυτά ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «XanthiRunners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης  ξεκινούν μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες  ώστε να μπορέσουν να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την ενασχόληση με τον αθλητισμό σε διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε ενεργά στα αθλητικά δρώμενα έχοντας ως κέρδος τα πολλαπλά ωφέλει της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα η ενασχόληση αυτή θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα τεκμηριωμένες επιστημονικές προσεγγίσεις και αναλύσεις ώστε να επιτυγχάνετε το « Αθλητισμός και Υγεία για όλους ».

Τα επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Ομιλία κ. Κων/νου Νικολαΐδη, M.Sc, Ph.D

«Δρομική Οικονομία, Μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, Ζώνες προπόνησης, ανάλυση μεθόδου προπόνησης για μεγιστοποίηση απόδοσης σε αθλήματα Αντοχής»

  • Ομιλία κ. Ευάγγελου Μπεμπέτσου, Επικ. Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

«Γονείς, Αυτοί που δε μας γνωρίζουν»

Καλούνται τα μέλη  και  όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να προσέλθουν στην ημερίδα για μια δημιουργική και γόνιμη  ενημέρωση – συζήτηση.