Στο δεύτερο γύρο των Πρυτανικών Εκλογών θα αναδειχθεί ο νέος Πρύτανης στο  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς κανείς από τους τέσσερις υποψήφιους δεν συγκέντρωσε το 50% στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη την Τρίτη.

Ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολης Βασίλης Τσαουσίδης έλαβε 164 ψήφους και θα διεκδικήσει την Πρυτανεία από τον Καθηγητή της Ιατρικής Αλέξανδρο Πολυχρονίδη (211 ψήφοι) στις εκλογές που πραγματοποιούνται άμεσα, την Τετάρτη 23 Μαΐου. Ο μέχρι πρότινος Αν. Πρύτανη Παντελής Μπότσαρης, επίσης της Πολυτεχνικής, έμεινε στην τρίτη θέση (91 ψήφιοι) ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γεώργιος Κολιός της Ιατρικής Σχολής (79 ψήφοι).

Οι 4 νέοι Αντιπρυτάνεις. 

Αντιπρυτάνεις αναδείχθηκαν κατά σειρά εκλογής οι Φώτης Μάρης (Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Ξάνθης), Ζωή Γαβριηλίδου (Καθηγήτρια Τμήματος Φιλολογίας Κομοτηνής), Μαρία Μιχαλοπούλου (Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), Ραφαήλ Σανδατζόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Μοριακής Βιολογίας Αλεξ/πολης)

Οι νέοι αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ θα αναλάβουν τα καθήκοντα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων- Φοιτητικής Μέριμνας, Οικονομικών -Προγραμματισμού- Ανάπτυξης, Διοικητικών Υποθέσεων, Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, με βάση τις προτάσεις που θα κάνει ο νέος Πρύτανης προς τη Σύγκλητο. Η νέα πρυτανική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.