Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση, αναφέρει:

Καταγγέλλουμε στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες της Ξάνθης την απαράδεκτη στάση του απερχόμενου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης όπως φανερώθηκε και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση περίπου 20 ατόμων το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μάη.

Οι διαθέσεις αποκλεισμού της αντιμονοπωλιακής φωνής μέσα στους αυτοαπασχολούμενους ήταν εμφανής όλο το προηγούμενο διάστημα. Απορρίψεις αιτήσεων εγγραφής αυτοαπασχολούμενων σε υπηρεσίες – τη στιγμή που εικάζεται πως μέλη του Εμπορικού Συλλόγου είναι αυτοαπασχολούμενοι σε υπηρεσίες -, κωλυσιεργία αποδοχής αιτήσεων εγγραφής από εμπόρους, ήταν το προανάκρουσμα αυτού που έγινε στη μάζωξη της 21ης Μάη.

Ενώ είχε κατατεθεί και είχε γίνει αποδεκτή στις 16 Μάη η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βακιρτζή εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ενώ το όνομά του είναι  στη λίστα των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, τα περίπου 20 άτομα αποφασίσανε να αποβάλουνε το Βαγγέλη Βακιρτζή και να απαγορέψουνε την υποψηφιότητά του γιατί έχει άλλη γνώμη από αυτή του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου για το παζάρι στο Ζυγό και γιατί εκτός από έμπορος καλλυντικών προϊόντων είναι και κουρέας!!!

Και μόνο το γεγονός πως στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ήταν ούτε το 10% των μελών του Εμπορικού Συλλόγου (που αριθμεί ελάχιστους από τους εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εμπόρους της Ξάνθης) λέει πολλά σε όποιον ενδιαφέρεται για τον καθημερινό αγώνα του αυτοαπασχολούμενου για την επιβίωση απέναντι στα μονοπώλια και τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάμε όμως και στα τυπικά:

Προτάθηκε από το ΔΣ η αποβολή του Βαγγέλη Βακιρτζή ενώ σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 9  παράγραφος 5 «προσθήκη νέων θεμάτων προς συζήτηση δεν επιτρέπεται να γίνει εις τις επαναληπτικές συνελεύσεις» και παράγραφος 9 «είναι άκυρος η συζήτηση και η απόφαση επί οποιουδήποτε θέματος το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο εις την πρόσκληση που αποστέλλεται για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης». Και προφανώς η διαγραφή του Βαγγέλη Βακιρτζή δεν ήταν στα θέματα.

Πάμε παρακάτω:

Ενώ σύμφωνα με το καταστατικό την ευθύνη για τις  εκλογές έχει η 3μελής εφορευτική επιτροπή που σύμφωνα με διάφορες παραγράφους του άρθρου 16 θα έπρεπε: 15 μέρες πριν τις εκλογές να αναρτήσει ενυπόγραφα τον πίνακα των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, 15 μέρες πριν τις εκλογές αυτή να βγάλει ανακοίνωση που να καλεί όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση (και όχι το απερχόμενο ΔΣ όπως έγινε στον Εμπορικό Σύλλογο).  Τα ψηφοδέλτια θα ‘πρεπε να είναι έτοιμα 3 τουλάχιστον μέρες πριν τις εκλογές.

Τα σχέδια φίμωσης της αντιμονοπωλιακής φωνής  στους αυτοαπασχολούμενουςδεν θα περάσουν!

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργηθεί ρωμαλέο συνδικαλιστικό κίνημα στους αυτοαπασχολούμενους που δε θα λειτουργεί στηρίζοντας τα μεγάλα συμφέροντα ή για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά θα αγωνίζεται για να οργανώσει τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στα μονοπώλια και το κράτος τους που μας έχουν τσακίσει με την φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, της μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.