Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με το Xanthi TechLab Ενημερωτική Ημερίδα για τους Επαγγελματίες της Ξάνθης, με σκοπό την άμεση δικτύωση, την προώθηση των προϊόντων των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που συνεχώς εξελίσσεται, με κινητήρια δύναμη τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όρος μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ή αλλιώς social media) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα Social Media εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως πχ. ιστολόγια, ιστοσελίδες όπως το Facebook, Instagram, Twitter, Forums.

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων , κάθε ηλικίας, και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς 1 στους 2 Έλληνες αναζητά πληροφορίες σε σελίδες με αξιολογήσεις χρηστών.  Από την πλευρά των επιχειρήσεων, μία στις τρεις πλέον χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές γνωστές εταιρείες αξιοποιούν τις δυνατότητες διασύνδεσης που προσφέρουν τα social media για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, την καινοτομία, τη φήμη τους. Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προχωρήσει στην ανάπτυξη επίσημης πολιτικής για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Όλα  θα συζητηθούν και θα αναλυθούν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 18:00 το απόγευμα στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. Νομού Ξάνθης, (Ανθυπασπιστού Μιλτιάδη Γεωργίου 24, δίπλα στα ΕΛΤΑ, στον 1ο όροφο) με εισηγητή τον Λεωνίδα Σκερλετόπουλο, Μarketing and communications strategist, Εθνικό Εκπρόσωπο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κοινωνικού Μάρκετινγκ.

 

Σύντομο Βιογραφικό του Λεωνίδα Σκερλετόπουλου

  • Είναι Πιστοποιημένος ως προπονητής και εξειδικευμένος στην αρχιτεκτονική συμπεριφοράς, ο Λεωνίδας βοηθά τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους πελάτες τους και τις κοινωνικές επιχειρήσεις με τις σχεδιαστικές παρεμβάσεις για κοινωνική αλλαγή.
  • Έχει συμμετάσχει ενεργά στα αρχικά, επιχειρηματικά και κοινωνικά επιχειρηματικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα ως σύμβουλος και εκπαιδευτής.
  • Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, ειδικός σύμβουλος στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, ιδρυτής του Mindspark, Συνιδρυτής του The Nest Hellenic Center for Socent, παραγωγός συνεργάτης στο Social Growth TV Show ΕΡΤ), Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κοινωνικού Μάρκετινγκ (ΕΣΜΑ) και Μέλος των Συντονιστών της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικού Μάρκετινγκ.
  • Έχει συμμετάσχει ενεργά στην εκκίνηση, επιχειρηματικών και κοινωνικών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων στην Ελλάδα ως φιλοξενούμενος λέκτορας, βασικός ομιλητής, συνεργάτης, σύμβουλος και εκπαιδευτής.