Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας παιδιών και εφήβων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων συνεχούς παρουσίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Ξάνθης αλλά και της Θράκης γενικότερα.

Παιδιά και έφηβοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέρμη, καλλιτεχνική ανησυχία, δημιουργία και έκφραση, δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό.

Τα έργα θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την καλλιτεχνική μας επιτροπή και θα βαθμολογηθούν ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί έκθεση όλων των έργων που συμμετείχαν, με σκοπό το εικαστικό κοινό αλλά και απλοί φίλοι να δουν από κοντά και να αξιολογήσουν ιδίοις όμμασι την ποιότητα της δημιουργίας των συμμετεχόντων. Μετά το πέρας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών ανά κατηγορία και θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό, μεμονωμένους μαθητές και ομάδες, που με τα έργα τους απέδειξαν πως η πρόοδος και η ανάπτυξη μιας κοινωνίας ξεκινά με τον πολιτισμό και την υγιή έκφραση των νέων πολιτών της, οι οποίοι μπορούν να μας δώσουν ελπίδα και ώθηση για να προσμένουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.