Σε παραίτηση οδηγείται ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δήμο Καβάλας Χρήστος Πασχαλίδης μετά την ανάρτησή του στο facebook με την οποία επιδοκίμαζε το λιντσάρισμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σύμφωνα με το Kavalanews.gr

Ο κ. Πασχαλίδης από τις Κρηνίδες, που έχει εκλεγεί με την παράταξη “Ανάσα” της Δήμητρας Τσανάκα, ανήρτησε βίντεο από την τραμπουκική επίθεση σε βάρος Μπουτάρη στον προσωπικό του λογαριασμό κάνοντας το εξής δημόσιο σχόλιο “πηρε αυτο που του άξιζε ,μπραβο στα παλικαρια. Σειρα να παιρνουν και οι βουλευτές-προδοτες”.

Ο δημοτικός σύμβουλος φέρεται να έχει κάνει αναδίπλωση από τις αρχικές δηλώσεις, τις οποίες δεν έσβησε αλλά απέκρυψε από την αρχική του ανάρτηση (επεξεργαζόμενος το σχόλιό του). Οι τελευταίες δε πληροφορίες τον θέλουν να έχει υποβάλει τηλεφωνικώς την παραίτησή του.

Αντίδραση αντιπολίτευσης

Για το θέμα αντέδρασε έντονα η παράταξη “Άνοιχτή Πόλη” του Κωστή Σιμιτσή, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί την δήμαρχο να καταδικάσει πολιτικά το συνεργάτη της.

Η ανακοίνωση φέρει ως τίτλο “Με τον Μπουτάρη, όπως με κάθε ελεύθερο άνθρωπο”

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ζητάμε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση ποινική δίωξη των πρωταγωνιστών που με τις πράξεις τους προσέβαλαν τη δημοκρατία και δυσφήμησαν τη χώρα μας διεθνώς.

Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία. Δεν θα την καταστρέψουν όσοι στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού χτυπούν ανθρώπους για τις ιδέες και για τους λόγους τους.

Ζητάμε επίσης από τη δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί δημόσια για τα εγκληματικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης και ιδίως να καταδικάσει πολιτικά τον συνεργάτη της και μέλος της παράταξης «Ανάσα για την πόλη» που επιδοκίμασε το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο φασισμός είναι μεταδοτική ασθένεια και κινδυνεύουμε όλοι με ασφυξία.

Δήλωση Θ. Μουριάδη

Για το θέμα εξέδωσε γραπτή δήλωση και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος εκτός του ότι ζητάει από τη δήμαρχο να πάρει θέση, εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει και παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου. Πετά δε το γάντι στη δήμαρχο με προσωπικές αιχμές λέγοντας ότι δεν αρκεί να δηλώνει παιδί αριστερών ή να αγοράζει κουπόνια του ΚΚΕ… Ακολουθεί η δήλωση Μουριάδη:

Ας προστατεύσουμε τη Δημοκρατία

Η απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη από «πατριώτες», τους αυτόκλητους υπερασπιστές του έθνους, πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει .

Πολλοί από αυτούς που κρύβονται μέσα στον όχλο και γίνονται τιμητές ενός έθνους που η ημιμάθεια τους και το ταραγμένο τους μυαλό έχει δημιουργήσει, χτυπούν έναν πεσμένο άνθρωπο και θα το βάλουν στα πόδια όταν η πατρίδα θα χρειαστεί να υπερασπίσει τα σύνορα της. Οποίος διαβάζει ιστορία το ξέρει. Τα ανθρωποειδή χτυπούν έναν δήμαρχο που εκφράζει με θάρρος τη γνώμη του ενάντια στα εύκολα λόγια. Για του λόγου το αληθές ας ρωτήσουν τους ανθρώπους της αγοράς της πόλης του.

‘Όποιοι θέλουν να είναι δήμαρχοι ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του και όχι να λέμε και να πράττουμε αυτά που μας φέρνει ψήφους. Συμφωνούμε με τον Σταθάκη και μετά λέμε στους αγρότες ότι είμαστε μαζί τους.

Κυρία Δήμαρχε επιτέλους να πάρετε θέση σε φαινόμενα που επωάζουν το αυγό του φιδιού και πλήττουν την δημοκρατία της χώρας μας.

Δημοτικός σας σύμβουλος επιδοκίμασε τις άνανδρες πράξεις των «παλικαριών» και τους προτρέπει να «δράσουν» και κατά των βουλευτών προδοτών. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος κατέχει δημόσιο αξίωμα καταφέρεται κατά της δημοκρατίας, ελπίζω να πάρει θέση και η δικαιοσύνη.

Κυρία Δήμαρχε, δεν αρκεί να λέμε ότι οι γονείς μας ήταν αριστεροί και να δίνουμε χρήματα για αγορά κουπονιών ενίσχυσης του ΚΚΕ, ας δείξουμε και έμπρακτα ότι τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία. Τέτοιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν τιμούν τον Δήμο και την ιστορία του.

Aπό το Kavalanews.gr