Τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τάσο Τεφρωνίδη, γνωστό από τη δραστηριότητά του για τις παλιές φωτογραφίες της Ξάνθς στο FB και ενεργό πολίτη, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Ξάνθης. 

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της πόλης ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου έκανε γνωστή την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για το Δήμο, μετά τις επαφές που υπήρξαν με διάφορους πολίτες τους τελευταίους μήνους.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Τ. Τεφρωνίδη και, σεβόμενος την αυτονομία των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, από εδώ και πέρα αναλαμβάνει τη δημιουργία μιας δημοτικής κίνησης. Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επιλογές του και στο εξής ο υποψήφιος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Οι θέσεις για το Δήμο Ξάνθης

Στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή μιλώντας για ανάγκη εξυγίανσης μετά από 40 χρόνια και σημείωσε ότι όταν αυτό επιχειρήθηκε με υλικά και πρακτικές από τα παλιά, απέτυχε.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο Ξάνθης, αναφέρθηκε στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτήρισε ημιτελείς τις προσπάθειες στο παρελθόν και στηλίτευσε την άρνηση της ΚΕΔΕ να συνεργαστεί για τον Κλεισθένη και τις καινοτομίες που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση με κυρίαρχη την απλή αναλογική.

Ως προς τη δημοτική αρχή, άσκησε κριτική για διάφορα ζητήματα όπως η άρνηση συμμετοχής στη δίχρονη προσχολική αγωγή, το κυκλοφοριακό, τις δομές αλληλεγγύης, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης και την προβληματική διαχείριση του κυκλοφοριακού και των θέσεων στάθμευσης, μεταξύ άλλων.

Περιέγραψε το μοντέλο της πόλης που πρεσβεύουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, και την ανάγκη υπερβάσεων και συνεργασιών λέγοντας ότι θα δοθεί αγώνας απέναντι στο σύστημα, μέσα στον οποίο βρέθηκαν οι  διαθεσιμότητες που μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.