Νικόλαος Δέρκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Συνεργάτης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Φάλια Οικονόμου, Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Συνεργάτης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Βασίλης Κωτούλας, Γεωπόνος & Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Πάνος Σταυρακάρας, Συγκεντρωτής στην περιοχή της Ξάνθης & Συνεργάτης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

 

Την πρώτη του δεκαετία συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επισφραγίζοντας μια επιτυχή πορεία που αποδίδει σημαντικούς καρπούς για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες. Με αφετηρία το 2008 και οδηγό την καινοτομία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανέπτυξε το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στη χώρα μας, στηρίζοντας την ελληνική αγροτική παραγωγή. Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η εταιρία επιτυγχάνει τη δημιουργία μίας πλήρως καθετοποιημένης ελληνικής διαδρομής για τα προϊόντα της, ξεκινώντας από την εξ ολοκλήρου κάλυψη των αναγκών της σε ελληνικό κριθάρι ως πρώτη ύλη για τις δεκαπέντε (15) μάρκες μπίρας που παράγει στη χώρα μας.

Πρόκειται για το πρώτο, μεγαλύτερο αλλά και πιο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού στη χώρα μας, καθώς συνδυάζει την επιστημονική κατάρτιση, την τεχνική υποστήριξη αλλά και την σταθερή δέσμευση της εταιρίας, επιτυγχάνοντας έτσι προστιθέμενη αξία €60 εκατ. για την Ελληνική οικονομία, 800 νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα αλλά και σημαντική αύξηση της στρεμματικής απόδοσης των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Οι 19 Νομοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι οι: Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλης, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας, Πιερίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας.