Διευκρινίσεις για το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από πιθανή δημιουργία τεμένους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης δίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ. 

Όπως σημειώνει το αίτημα να υπάρχει ένας χώρος προσευχής για θρησκείες πλην της χριστιανικής μέσα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπως συμβαίνει επί χρόνια σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, υποβλήθηκε το 2015 στην προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης – που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση- και είχε γίνει δεκτό από το τότε Δ.Σ.

Πρόσφατα το αίτημα ενεργοποιήθηκε και ζητήθηκε η έγκριση της αρμόδιας 4ης ΥΠΕ, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι ο ίδιος φρόντισε να συζητήσει το θέμα με το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον Χ. Ζεϊμπέκ δεν πρόκειται για κάποιο τέμενος αλλά για ένα μικρό δωμάτιο διαστάσεων 1×2 μέτρων, όπου μπορεί να προσεύχεται κάποιος μουσουλμάνος συμπολίτης για τον ασθενή του, αλλά ίσως και πιστός άλλης θρησκείας.

Δεν παραλείπει, εξάλλου, να ευχαριστήσει το Μητροπολίτη Ξάνθης και το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την ικανοποίηση ενός παλιού και αυτονόητου αιτήματος.