Ο Γραμματέας της ΝΔ στην Ξάνθη σήμερα για τα αυτοδιοικητικά. Η κινητικότητα είναι μεγάλη γενικώς καθώς την ίδια μέρα φαίνεται ότι θα υπάρξουν και τοπικές εξελίξεις για τα αυτοδιοικητικά που θα περιλαμβάνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα η Περιφερειακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος συνεδρίασε στην Ξάνθη, ενδεχομένως και με την αυτοδιοίκηση στην ατζέντα.

Οι εκλογές τοποθετούνται χρονικά αρκετά μακριά αλλά η κινητοποίηση σε όλους τους χώρους μεγάλη. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και κόμματα έχουν θετικά και αρνητικά να εντοπίσουν στον “Κλεισθένη” αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία φαίνεται να απορρίπτουν την Απλή Αναλογική. Αντιθέτως όμως στην κοινωνία, τους νέους και τους ενεργούς πολίτες είναι ακριβώς το νέο σύστημα που αναθερμαίνει το ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση, που μέχρι σήμερα απωθεί τις δημιουργικές δυνάμεις.

Η επέτειος μνήμης στο χωριό Ωραίο για τους μουσουλμάνους ξανθιώτες που έπεσαν στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ήταν η πλέον επιτυχημένη που έχει γίνει ποτέ. Από τη διοργάνωση και την προσέλευση των κατοίκων, συμπεραίνει κανείς ότι η ηγεσία του Δ’ ΣΣ βρήκε το “κλειδί” για να φέρει κοντά τους κατοίκους και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Αλλά και η ομιλία του Στρατηγού με το ξεκάθαρο αντιφασιστικό του μήνυμα έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις ισορροπίες της περιοχής αλλά και ότι τιμά τη στολή που φόρεσαν μεγάλοι δημοκράτες αξιωματικοί στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Μεγάλες χαρές και πανηγυρισμοί για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη και φάνηκε ότι η διαφορά δυναμικότητας με την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν αισθητή καθώς πήρε “τρένο” το πρωτάθλημα. Ότι οι αθλητές κέρδισαν ένα τρόπαιο κάνονας μόνο συνεχόμενες νίκες επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Ξάνθη είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη. Και δικαίωσε τη μεγάλη επιμονή του συγκεκριμένου σχολείου να στηρίζει όλες τις αθλητικές του ομάδες, ως μέρος μιας ιδιαίτερης παράδοσης δεκαετιών.

Οι εκλογές στη ΝΟΔΕ ολοκληρώθηκαν με, περίπου, αναμενόμενη εικόνα στα αποτελέσματα για την Ξάνθη. Οι γκρίνιες για τα 12 ευρώ υπήρξαν αλλά  η συνάρτηση μιας μέσης συνδρομής και ιδιότητας μέλους κόμματος είναι απολύτως ευρωπαϊκή και ορθή τακτική. Απλώς η δυνατότητα που δόθηκε για μαζικές εγγραφές με δικαίωμα ψήφου, ήταν αυτή που υπονόμευσε το σωστό μέτρο και προκάλεσε κατηγορίες για μεθοδεύσεις.

Αντίθετα με το θόρυβο και τις φωνές που υπήρξαν στις εκλογές της ΝΔ στο Δοξάτο της Δράμας, η ουσία φαίνεται να είναι ασήμαντη. Μετά από πολύ προσπάθεια καταλάβαμε ότι οι φωνές αφορούν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ψήφισε στο Δοξάτο, έδρα του Δήμου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και όχι στο Καλαμπάκι… Προφανώς και δεν είναι αυτό σοβαρό θέμα συζήτησης. Αν στο 2018 ενεργά στελέχη μεγάλου κόμματος αντιπαρατίθενται για παρωχημένους τοπικισμούς, είναι πολύ λογικό κάποιοι να φτάνουν στο φεγγάρι και η Ελλάδα να είναι στα μνημόνια…

Στο ΚΙΝΑΛ, το δύσκολο εγχείρημα συνεχίζεται. Χωρίς να λείπουν κάποιες διαφωνίες για τις διαδικασίες και τον τρόπο στελέχωσης των οργάνων καθώς η εξίσωση είναι πάντα δύσκολη. Ο Πάνος Δαβιτίδης έγραψε, επικριτικά, στο Facebook σχολιάζοντας τη στελέχωση της νέας νομαρχιακής:  Τι είναι λοιπόν δημοκρατικό θεσμικό κόμμα κατά τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής: Σε ένα νομό, που υποψήφιος πήρε 50% στις εκλογές του Νοεμβρίου, να έχει έναν στα έντεκα μέλη της διορισμένης Νομαρχιακής επιτροπής Κιν.Αλ ο δεύτερος τέσσερις και ο τρίτος και τέταρτος από δυο.  Τέτοιο μαθηματικό μοντέλο ούτε ο Αϊνστάιν δεν είχε εφεύρει…  Η δημοκρατία στο απόσπασμα…