Τρεις υποθέσεις καταδίωξης διακινητών αντιμετώπισαν η Αστυνομία της Ξάνθης και της Ροδόπης την Τρίτη, στην περιοχή της Ξάνθης.

Στη μία περίπτωση συνελήφθησαν ένας 38χρονος με ΙΧ-προπομπή και ένας 27χρονος με φορτηγό που κουβαλούσε 25 μετανάστες υπηκόους Συρίας, Αφγανιστάν και Σομαλίας, στην ενδοχωρα. Η καταδίωξη ξεκίνησε από την Εγνατία Οδό στο κόμβο Κομοτηνής και κατέληξε στα Βαφέϊκά της Ξάνθης, από όπου επιχείρησαν να διαφύγουν.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί της Τρίτης, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης η καταδίωξη ξεκίνησε στην παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης και κατέληξε στον οικισμό της Νέας Κεσσάνης, όπου ο 46χρονος διακινητής εγκατέλειψε το ΙΧ με 8 μετανάστες και επιχείρησε να διαφύγειπλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Στην τρίτη περίπτωση, η καταδίωξη έγινε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης όπου και οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ΙΧ και συνέλαβαν ένα 50χρονο διακινητή και 4 μετανάστες στα χωράφια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.