Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 τον νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αλέξανδρο Αλεξανδρή, Πρέσβη ε.τ., ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη , στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, διοργάνωσε αγώνες δρόμου προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το κοινωνικό έργο του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο Τοπικό Παράρτημα Ξάνθης που στέκεται αρωγός σε όλες τις δράσεις του Δήμου, συμβάλλοντας στην αρτιότερη οργάνωσή τους.

Επίσης συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή, καθώς και την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ξάνθης, για τις προσπάθειες που καταβάλουν με απώτερο σκοπό  τη στήριξη των συνανθρώπων μας, με το ανθρωποκεντρικό έργο που επιτελούν.