Μεγάλη περιπέτεια πέρασαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης οι δύο Κολομβιανοί βολεϊμπολίστες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Χόρχε Παγιάν και Λεάντρο Μεχία.

Αμφότεροι είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους από την Αλεξανδρούπολη οδικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί αεροπορικώς μέσω Μαδρίτης για την πρωτεύουσα Κολομβίας Μπογκοτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του volleynews.gr oι δύο αθλητές έκαναν τσεκάρισμα στα εισιτήρια τους αλλά όταν πήγαν να περάσουν τον έλεγχο των διαβατηρίων τους συνέλαβε αναίτια η τουρκική αστυνομία.

Οι Τούρκοι ποτέ δεν έδωσαν σαφείς εξηγήσεις για την κράτηση των δύο αθλητών, ούτε τους απήγγειλαν κάποια κατηγορία. Το μόνο που τους είπαν ήταν πως «γίνεται έλεγχος για διεθνές κύκλωμα που μεταφέρει παράνομα πράγματα».

Για δύο ημέρες τους έψαχναν και τους ανέκριναν και στο τέλος του είπαν πως «έγινε λάθος». Εκτός από την ταλαιπωρία που πέρασαν αλλά και την αγωνία τους να μην βρεθούν από τη μία στιγμή στην άλλη σε καμιά φυλακή, έχασαν και τις πτήσεις τους για Μαδρίτη και από εκεί για Μπογκοτά με αποτέλεσμα να υποστούν και μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ο Εθνικός ενημερώθηκε άμεσα και έβγαλε νέα εισιτήρια στους δύο αθλητές.

koutipandoras.gr