Την πρόκληση πυρκαγιάς μετά από σεισμό σε κτίριο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων προέβλεπε το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο διημέρου για την ασφάλεια με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΑΜΘ, της Πυροσβεστικής και της διεθνούς οργάνωσης φοιτητών IACES. 

Το σενάριο προέβλεπε εκκένωση του Κτιρίου και απεγκλωβισμό ατόμου από κτίριο της σχολής με γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό της άσκησης είχαν ο Καθηγητής του Τμήματος και υπεύθυνος του μαθήματος της Ασφάλειας των Συστημάτων Μηχανικού Ιωάννης Δόκας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. 

Στο διήμερο αυτό παρουσιάστηκε στους φοιτητές η δομή και ο σκοπός της Πολιτικής Προστασίας σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, θέματα Δομικής και μη Δομικής τρωτότητας κτιρίων (μοιράστηκαν τα φυλλάδια και μεθοδολογία του ΟΑΣΠ) ενώ κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε και άσκηση επί χάρτου και μετρήθηκε η ικανότητα απόκρισης σε περίπτωση σεισμού σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης την δεύτερη ημέρα έγινε επίδειξη από το ΕΚΑΒ μεθόδων πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) ενώ παρουσιάστηκαν και διάφορες εφαρμογές Νέων τεχνολογιών για την υποβοήθηση του έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην ΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της υπηρεσίας στην περιοχή, την Πυροσβεστική το ΕΚΑΒ αλλά και τον Καθηγητή Ι. Δόκα για τη συνεργασίας και την αλληλεπίδραση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.