Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, οι Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και 17 Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας, συμμετείχαν το Σάββατο σε ειδική σύσκεψη για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, που συγκάλεσαν στο Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος  

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ρυθμιστικό πλαίσιο για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που έχει ήδη ξεκινήσει. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η Ξάνθη και οι υπόλοιπες πρωτεύουσες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Μέσα στο Μάιο ολοκληρώνεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη σύνδεση των νέων περιοχών ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα ισχύει ενιαία τιμολόγηση ανά Περιφέρεια ώστε οι πολίτες, μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα, να έχουν πρόσβαση στην ίδια τιμή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Γ. Σταθάκης επεσήμανε ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο συνδέονται πόλεις και περιοχές που μπορούν να αναπτύξουν τα δικά τους δίκτυα με συμπιεσμένο ή υγροποιημένο αέριο. Ο Σ. Φάμελος από την πλευρά του σχολίασε ότι  «η χρήση του φυσικού αερίου είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη αλλά και ένα δικαίωμα στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση όλοι οι πολίτες».

Η σύσκεψη έγινε παρουσία εκπροσώπων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του γενικού διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Λεωνίδα Μπακούρα και της διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Διαβάστε ακόμη:

Λέβητες φυσικού αερίου και υγραρίου ARISTON στην Ξάνθη