Με στάση εργασίας σε όλη την Ελλάδα και συνέντευξη τύπου στην Ξάνθη η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται, διεκδικώντας την κατοχύρωση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο  πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και νοσηλεύτρια Εριφύλλη Παπαδοπούλου καθώς και ο πρόεδρος των πολιτικών υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ , Δημήτρης Καραγκιουμλέζης.

Ο Χ. Ευστρατίου σημειώνει ότι η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί εξασφάλιση του επιδόματος και αξιώνει να μην περικοπεί από κανένα εργαζόμενο αλλά αντιθέτως να επεκταθεί σε άλλους εργασιακούς χώρους, κλάδους και ειδικότητες.

Σύμφωνα με τον Δ. Γαλανόπουλο η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το επίμαχο επίδομα και σημειώνει ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η περικοπή των δικαιούχων βαρέων και ανθυγιεινών είτει για το ύψος του επιδόματος, είτε για την ασφαλιστική του υπόσταση, επίσης την επέκταση του θεσμού στο δημόσιο, χωρίς διάκριση για μόνιμους ή συμβασιούχους. Όπως σημειώνει η Ε. Παπαδοπούλου υπάρχουν φαινόμενα εργαζομένων με τα ίδια καθήκοντα και διακρίσεις στην καταβολή του επιδόματος.  Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το επίδομα πρέπει να δίδεται με βάση τους χώρους εργασίας, όπως και ανάλογη ασφαλιστική και συνταξοδοτική κάλυψη.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κάνουν λόγο για μεθόδευση.  Σύμφωνα με την Ε. Παπαδοπούλου, υπάρχουν αδικίες με