Η οργανωτική επιτροπή των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να αποτιμήσει τη φετινή διοργάνωση του Καρναβαλιού και να κάνει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά αλλά και την προετοιμασία για τις προσεχείς Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Όπως αναφέρθηκε, στην επόμενη διοργάνωση θα επιχειρηθεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην εβδομάδα της λαογραφίας και για το λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική συνάντηση των συλλόγων της λαογραφίας. Στόχος είναι να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει επιπλέον πόλο έλξης επισκεπτών.

Ως προς το καρναβαλικό σκέλος, από την επόμενη χρονιά θα επεκταθούν τα κάγκελα και η ηχητική κάλυψη μέχρι  τη γέφυρα του Σαμακώβ ώστε η ροή να μην διακόπτεται στην “παραλία”. Σύμφωνα με τις σκέψεις που έχουν ακουστεί, τα άρματα θα προηγούνται στην παρέλαση και θα ακολουθούν οι σύλλογοι ώστε να βελτιωθεί η ροή. Τέλος θα υπάρξουν θετικές διακρίσεις για όσους δεν χρησιμοποίησαν δάδες και πυρσούς το 2018, επιλέγοντας τη θέση τους στην επόμενη παρέλαση. Ως προς τους  συλλόγους που υπερέβησαν το μέγιστον αριθμό ατόμων στα πληρώματα, θα αποφασιστεί από τη σχετική επιτροπή κυρώσεων η μεταχείρισή τους.

Το θέμα της αποβολής όσων συλλόγων μετέχουν μεμονωμένα σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων συζητήθηκε αλλά με την προτροπή να γίνεται επίσημη πρόσκληση  από άλλους Δήμους προς το Δήμο Ξάνθης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κρίσης με την Κομοτηνή.

Συνεργασία με το Σύλλογο Παλιάς Πόλης

Ως προς τις επικείμενες Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, έγινε γνωστό ότι ο Σύλλογος των Κατοίκων παρέστη και εξέφρασε τους προβληματισμούς τους και την πρόιεση να πραγματοποιήσει ημερίδα για τη βελτίωση του θεσμού και τη συνεργασία. Για το λόγο αυτό ένας εκπρόσωπος κάθε συλλόγου θα συμμετάσχει προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και επικοινωνία με τους κατοίκους, στις επόμενες Γιορτές.