Εκδήλωση – Συζήτηση οργανώθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης με πρωτοβουλία του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ξάνθης και ομιλητή τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Παναγή Κασσιανό για το Νομοσχέδιο που αφορά στις Υποστηρικτικές Δομές στην Εκπαίδευση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, στελέχη της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, γονείς, ΕΕΠ, ΕΒΠ. Οι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το νέο Σχέδιο Νόμου που αφορά στις υποστηρικτικές δομές στην Εκπαίδευση,τα ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, το νέο ρόλο των Συμβούλων, τον προγραμματισμό και την ανατροφοδοτική αποτίμηση του σχολικού έργου, το νέο τρόπο επιλογής στελεχών και για άλλα ζητήματα.

Μετά την αρχική ενημέρωση, ακολούθησε συζήτηση , θέτοντας όλοι με την σειρά τους τα δικά τους ερωτήματα και ζητήματα. Παρόντες και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανάρτησαν πανό ζητώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς. 

Νωρίτερα ο κ. Κασσιανός επισκέφτηκε το 1ο Ειδικό Σχολείο  και το ΚΕΔΔΥ Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής που έθεσα τα δικά τους ζητήματα και συζήτησαν με τον Διευθυντή.