Ένας από τους γνωστότερους αρχιτέκτονες στο χώρο του, ο ξανθιώτης Μίμης Τσίτσος έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, σε ηλικία 70 ετών.

Ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε μόνιμα, και την πατρίδα του την Ξάνθη όπου έχει υπογράψει αρκετές δουλειές. Έχει αφήσει το στίγμα του σε αρκετά κτίρια, ξενοδοχεία, κατοικίες, χώρους διασκέδασης, με μεγάλη επίδραση στον ελλαδικό χώρο. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης και αδερφός του επιχειρηματία Αντώνη Τσίτσου.

Η κηδεία του γίνεται στη 1 μ.μ. της Παρασκευής από τον Ιερό Ναο της Του Θεού Σοφίας.

Ποιος ήταν 

Ο Δημήτρης Τσίτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ξάνθη . Το 1968 μετακόμισε και έμεινε στην Αυστρία, μέχρι το 1981. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Βιέννης και τελείωσε τις σπουδές του στο Ίνσμπουργκ. Εκτός από την αρχιτεκτονική, ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, στον τομέα της σκηνογραφίας (Ά βραβείο Αυστριακού κράτους για το καλύτερο σκηνικό της χρονιάς του 1976), με τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Δούλεψε  δίπλα σε μεγάλους αρχιτέκτονες (Prakneski, Hollein) όπου και απέκτησε και βασικές εμπειρίες και συγχρόνως ασχολήθηκε με μικρότερα έργα φίλων. Από το 1981 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σχεδόν ασταμάτητα σ’ όλη την Ελλάδα. Πολλές δουλειές του είναι δημοσιευμένες σε πολλά αρχιτεκτονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αδυναμία είχε πάντα σε αποκαταστάσεις και επαναχρήσεις παλαιών διατηρητέων κτιρίων.

 

Η δημοσιογράφος Αγγελική Τριαρίδου, έγραψε για τη Δ. Τσίτσο: