Στη σύλληψη ενός Τούρκου, με πολιτική ταυτότητα, κοντά στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή είχαν συλληφθεί και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται ακόμη στην Αδριανούπολη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν Τούρκο, με πολιτική ταυτότητα, ο οποίος οδηγούσε εκσκαπτικό μηχάνημα JCB. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και πέρασε παράνομα στην Ελλάδα από γεωργική περιοχή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Τούρκος θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα για να ανακριθεί. Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.