Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά τη 1 μ.μ. της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών  και formation και έκαψε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά. Εχουν καταστραφεί ολοσχερώς τα δύο τμήματα καθώς και το συγκρότημα γραφείων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ξάνθη και γύρω περιοχές παραμένουν στο χώρο και έχουν θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Δύο άτομα, ένας πυροσβέστης και ένας εργαζόμενος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ νοσηλεύονται προληπτικά στη μονάδα βραχείας νοσηλείας.

Απομάκρυνση από τους οικισμούς !

Λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου από το νότο προς βορρά,η Αστυνομία αποφάσισε να συμβουλέψει στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου .  Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου κάλεσαν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλέίσουν πόρτες-παράθυρα. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής, αν υπάρχει κάτι βλαβερό αυτό δεν είναι ο μαύρος καπνός αλλά άλλες ουσίες που μεταφέρονται με τον αέρα.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και οι υπεύθυνοι βρέθηκαν επί τόπου όπως επίσης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι τοπικοί βουλευτές καθώς και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παρακολούθησαν περίλυποι να καταστρέφεται το πιο κομβικό τμήμα τουε εργοστασίου.

Διαβάστε ακόμη:  Εκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.  Η εταιρία sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της στον πλανήτη και απασχολεί 850 εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις και, κυρίως, για την αμυντική βιομηχανία.

Διαβάστε ακόμη:
Η ανακοίνωση της εταιρίας για τη φωτιά. ’’Δεν απολύεται κανείς’’
Τα προληπτικά μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες