Στα πλαίσια εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού» και με φετινό σύνθημα «Όλοι μαζί καθαρίζουμε την Ευρώπη», το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος σε συνεργασία με το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», διοργάνωσαν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00π.μ., περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του αλσυλλίου Πόρτο Λάγος, με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Η περιβαλλοντική δράση ξεκίνησε με ενημέρωση των συμμετεχόντων, στην πλειοψηφία τους μικροί μαθητές, για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και τους τρόπους προφύλαξης του και συνεχίστηκε με καθαρισμό του αλσυλλίου κατά τον οποίον, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, περισυλλέγησαν, καταγράφηκαν και απομακρύνθηκαν αρκετά σκουπίδια τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στη θάλασσα.

Ακολούθησε ξενάγηση των μικρών μας φίλων στις εγκαταστάσεις του λιμένα, της Λιμενικής Αρχής και του Φορέα διαχείρισης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, όπου τα παιδιά έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τους λιμένες, τα καθήκοντα των Λιμενικών Αρχών και για τη χλωρίδα-πανίδα της περιοχής αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε βράβευση του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» με το θυρεό της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος για την γενικότερη προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες κεράστηκαν πρόγευμα και επιδόρπιο, προσφορά των διοργανωτών.

To Λιμεναρχείο ευχαρίστησε και συνεχάρη το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» για τη συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης, την αντιδήμαρχο Αβδήρων και πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Α. κ. Ζουρναντζίδου Κωνσταντινιά για την παρουσία της, όλους τους συμμετέχοντες και χορηγούς . Πρωτίστως συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους.

????????????????