Επίσκεψη στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Οικία Χατζιδάκι πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο συνθέτης και γνωστός φίλος της Ξάνθης Νίκος Κυπουργός, συνοδευόμενος από την ηθοποιό Ελίτα Κουνάδη.  

Ο γνωστός μαέστρος, που διευθύνει την ορχήστρα των μουσικών του Φεστιβάλ “Ξάνθη-Πόλις Ονείρων” και έχει συνδράμει στην εδραίωση του θεσμού τόσο με την καλλιτεχνική του διεύθυνση τα πρώτα χρόνια όσο και με σειρά άλλων δράσεων και ενεργειών ενώ συνεργάζεται με τη ΦΕΞ και προσωπικότητες της περιοχής για την προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού αλλά και τη διάσωση της μνήμης του Μάνου Χατζιδάκι, στη γενέτειρά του.

Στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Μιχάλης Πουσπουρίκας ενώ παρέστη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η αξιοποίηση του χώρου, η διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων και των προοπτικών και η συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια.

Στο προσκήνιο η αξιοποίηση του χώρου

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η βιωσιμότητα του εγχειρήματος και η σύγκριση με παραδείγματα και εμπειρίες που υπάρχουν σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις, η συνέργεια με διάφορους φορείς και η προώθηση της φήμης του χώρου.

Ο Νίκος Κυπουργός προθυμοποιήθηκε να συνδράμει οπουδήποτε του ζητηθεί στην προσπάθεια ενώ υποσχέθηκε να παραχωρήσει στον Πολυχώρο χειρόγραφα και ιδιόχειρες παρτιτούρες του μεγάλου συνθέτη για τη μουσειακή του αξιοποίηση, ιδιαίτερα από την περίοδο του 3ου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Οι επισκέπτες του χώρου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το κτίριο και τη συνεργασία και ανανέωσαν το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του χώρου όπου έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις. Σε σχόλιό του στο facebook, ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, ανέφερε:
“Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα το Νίκο Κυπουργό και τους συνεργάτες του στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι. Στην προσπάθεια που κάνει η Επιτροπή Διαχείρισης και η Περιφέρεια ΑΜΘ για την πλήρη λειτουργικότητα του εμβληματικού μας κτιρίου, η ηθική και ουσιαστική στήριξη ανθρώπων που μεταλαμπαδεύουν το έργο και τη σκέψη του Μάνου είναι πολύτιμη για μας. Όπως και η εμπειρία ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια βοηθάνε την πόλη και τον πολιτισμό μας. Νίκο Κυπουργέ, σ’ ευχαριστούμε!”