Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης γύρω από την κατάσταση στους χώρους αποδυτηρίων και αιθουσών κάτω από τις κερκίδες στο ΔΑΚ Ξάνθης, κατέθεσε η Κοινωνία Δημοτών, που ζητά την επισκευή των προβλημάτων με την ευκαιρία της απασχόλησης συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας. 

Αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από αθλητές και συμπολίτες μας, που χρησιμοποιούν τις αίθουσες κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου της Ασπίδας.
Οι διαμαρτυρίες έγκεινται στο γεγονός της εισόδου υδάτων από την οροφή.

Μετά από αυτοψία που διενηργήσαμε στο χώρο , διαπιστώσαμε την ύπαρξη ρωγμών στην επιφάνεια των κερκίδων, που προφανώς μέσα από αυτές εισέρχεται το νερό.
Γνωρίζουμε επίσης ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε εργολαβία στους χώρους, που περιλάμβανε την ανακαίνιση των αιθουσών κάτω από τις κερκίδες.

Ο Δήμος θα πρέπει και για να προστατεύσει την περιουσία του , και φυσικά για να εξυπηρετήσει τους αθλούμενους συμπολίτες μας, να παρέμβει άμεσα, διαρκούσης μάλιστα της θερινής περιόδου. Αν δεν επέμβουμε σήμερα , φοβόμαστε ότι θα καταστραφούν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις , αλλά και ο αθλητικός εξοπλισμός που υπάρχει.

Θεωρούμε ότι μεταξύ των απασχολούμενων σήμερα στο Δήμο με οκτάμηνη σύμβαση σίγουρα θα υπάρχουν τεχνίτες που θα μπορούσαν να εκτελέσουν τέτοιου είδους εργασία, και επομένως αν ο Δήμος τους προμηθεύσει με τα κατάλληλα υλικά (μονωτικά κλπ) , θα επιτύχουμε την άμεση και έγκαιρη προστασία των εγκαταστάσεων , και την αποφυγή στο μέλλον δυσάρεστων γεγονότων.