Με την καθιερωμένη καταληκτήρια εμφάνιση της συμφωνικής ορχήστρας στην Κεντρική Πλατεία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” του 2018. 

Το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στο Δημαρχείο εμφανίστηκε μαζί τη χορωδία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού με διάφορα έργα και “φινάλε” , όπως πάντα, με την “Πόλη Μαγική” του Μάνου Χατζιδάκη, στη γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη.

Τους συντελεστές, τους μουσικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος με ομιλία του ενώ το κοινό χειροκρότηση τα 18 σχολεία και τους νεαρούς μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κυπουργός, μεγάλος συμπαραστάτης και θεμελιωτής του θεσμού και των μουσικών αυτά τα 5 χρόνια, επεσήμανε για άλλη μια φορά τον παιδευτικό χαρακτήρα και την αξία του φεστιβάλ και την αυτοπειθαρχεία που προκύπτει μέσα από τη διαδικασία στην οποία μετέχουν οι μουσικοί.

Το κοινό χειροκρότησε μουσικούς και συντελεστές για άλλη μια χρονιά. Η βραδιά έκλεισε με την επίδειξη της ομάδας κρουστών υπό το Νίκο Τουλιάτο που εντυπωσίασε για άλλη μια χρονιά το κοινό.

Φωτο: Γ. Σαμαρτζής