Ένας 30χρονος από τη Ν. Μορσίνη Ξάνθης, απόφοιτος Πληροφορικής ήταν ο ιδιοκτήτης μιας εγκατάστασης υδροπονικής κάνναβης, με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ηλεκτρονικούς θερμοστάτες, τον οποίο συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ξάνθης.  Ως γνωστό, νόμιμες είναι η κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη αλλά όχι η ψυχαγωγική. 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5 φυτά κάνναβης, 352,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ο εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης και οι σπόροι κάνναβης

Η αστυνομία αναφέρει:

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο εντός κτήματος, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς επίσης στην οικία του και την κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 352,2 γραμμαρίων
  • 5 φυτά κάνναβης, ύψους 9 εκατοστών
  • κατάλληλος εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης (θερμοστάτες, λάμπες, εξοπλισμός ποτίσματος, δοχεία και συσκευασίες με λίπασμα κ.α.)
  • 1 ζυγαριά ακριβείας
  • σπόροι κάνναβης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.