Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο υπαρχηγός του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης Βενέδικτος Ρούσος, αναφέρεται:

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δράση “Let’s Do It Greece”, η μεγαλύτερη και ταχύτερη αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, η οποία έχει πραγματοποιηθεί ήδη πολλές φορές στη χώρα μας.. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.               

Σε αυτή την προσπάθεια, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα συμμετέχει για ακόμα μια φορά, ενεργά και στην Ξάνθη. Το 2ο Σύστημα Προσκόπων, πιστό πάντα στις αρχές του Προσκοπισμού, θα λάβει μέρος σε αυτή τη δράση με τα μέλη του και τους γονείς τους με στόχο τη διατήρηση ενός καθαρότερου και ομορφότερου περιβάλλοντος στην πόλη μας.  Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση αυτή, πιστεύουμε πως θα συμβάλλουμε στην εκπαίδευση και ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων για τη σημασία ενός καθαρού περιβάλλοντος στην υγεία μας καθώς και στην ευαισθητοποίηση άλλων κοινωνικών ομάδων για την αξία του εθελοντισμού.              

Τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές και οι φίλοι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης θα συναντηθούμε το πρωί στις 10:00 , στο Πάρκο Λιμνίου και σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  – Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών του Δήμου Ξάνθης, για μια διαφορετική επέμβαση στον χώρο. Θα ζωγραφίσουμε μεγάλα παιχνίδια ,που όλοι παίξαμε, στα δάπεδα του πάρκου. Ένα “κουτσό”, ένα μεγάλο επιδαπέδιο “φιδάκι” και ένας “λαβύρινθος” θα διακοσμήσουν  τους χώρους του πάρκου και θα δώσουν στην ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν κάποια μη ηλεκτρονικά παιχνίδια!