Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Στρατός μαζί με τις αρχές και τους πολίτες της περιοχής Ξάνθης γιόρτασε την μνήμη του Αγ. Γεωργίου, προστάτη του στρατού Ξηράς 

Ο επίσημος εορτασμός έγινε στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης, παρόντος του Στρατηγού Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά. Στη θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, ο βουλευτής Γ. Στογιαννίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου, το μέλος της Ε.Ε. των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, αρχών και φορέων, αξιωματικοί και οπλίτες των μονάδων της περιοχής, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του στρατοπέδου, την κατάθεση στεφάνου και την απόδοση τιμών αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ ενώ στην ομιλία του ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ αναφέρθηκε στο αμυντικό δόγμα και τις αρχές που διέπουν την παρουσία του στρατού στην περιοχή της Θράκης διαβεβαιώνοντας τόσο για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα σύγχρονα μέσα του στρατού όσο και για το φρόνημα των στελεχών της περιοχής.

Ξενάγηση και επίδειξη από το προσωπικό

Ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση στρατιωτικού υλικού από τις μονάδες της 25ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας με το ενδιαφέρον να κεντρίζει, όπως ήταν φυσικό, το άρμα Leopard 2 Hell, το πλέον σύγχρονο στον κόσμο όπως τόνισε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τέλος, υπήρξε μια μικρή επίδειξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας με δυνάμεις πεζικού και μηχανικού καθώς και μια εντυπωσιακή επίδειξη σταθεροποίησης του πύργου σε ένα τεθωρακισμένο Leopard.