Στις 13, 14 και 15 Απριλίου 2018 διεξήχθη στο Βόλο και στον Αλμυρό το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης με τη συμμετοχή 7 αθλητριών και αθλητών του Συλλόγου μας που είχαν προκριθεί από την προηγούμενη φάση. Όλα τα παιδιά είχαν εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέλαβαν καλές θέσεις στην κατάταξη των 3 αγωνισμάτων (Δυσκολία, Ταχύτητα, Bouldering) αλλά και στη συνολική κατάταξη (combined).

Στο βάθρο αυτή τη φορά ανέβηκαν ο Μάνθος Βαλσαμίδης που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των εφήβων σε όλα τα αγωνίσματα (και στο combined) και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, η Δανάη Βαλσαμίδη η οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία των νέων Β σε όλα τα αγωνίσματα (και στο combined), η Ζωή Παλτατσίδου η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των νέων Γ στο Bouldering και ο Ιάσωνας Βαλσαμίδης ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των νέων Γ στο Bouldering.

Πρέπει  να τονιστεί ότι οι επιτυχίες των παιδιών του Συλλόγου αποκτούν μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι από τα τρία αγωνίσματα της αγωνιστικής αναρρίχησης μπορούν να προπονηθούν μόνο στο αγώνισμα του Bouldering  μια και δεν υπάρχει στην πόλη μας πίστα ούτε για το αγώνισμα της δυσκολίας ούτε της ταχύτητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια από τα παιδιά μας δοκίμασαν το αγώνισμα της ταχύτητας λίγο πριν τον αγώνα και παρ’ όλα αυτά  κατέκτησαν πολύ καλές θέσεις !!