Μια ακόμη εξέλιξη σημειώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του Δημοκρίτειου και την κόντρα του Υπουργείου Παιδείας με το Θανάση Καραμπίνη.

Με απόφασή του το ΣτΕ δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της νεότερης απόφασης του Υπουργού Παιδείας, με την οποία έπαψε εκ νέου τον Θ. Καραμπίνη από τα καθήκοντα του πρύτανη, σε εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Παιδείας που δεν επιτρέπουν τη χορήγηση αναστολής της απόφασης παύσης του Κ. Γαβρόγλου ενώ μνημονεύονται οι υποθέσεις των συμβάσεων σίτισης που αποτέλεσαν αιτία της παύσης. Εξάλλου στις 22 Μαΐου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής, που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπέρ Τσαουσίδη το Ελεγκτικό Συνέδριο

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, εξελίξεις υπήρξαν και στην υπόθεση της εποπτείας Βασίλη Τσαουσίδη σε έργο, ως μέλους του Συμβουλίου του Ιδρύματος, που αποτέλεσε  αιτία της μεγάλης σύγκρουσης στο ΔΠΘ. Όπως αναφέρεται σχετικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαίωσε τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλ. Μηχανολόγων της Πολυτεχνικής για την υπόθεση, που είχε κατηγορηθεί από τον Θανάση Καραμπίνη.

Στη σχετική πορισματική έκθεση δεν διαπιστώνονται ατασθαλίες για το πολυσυζητημένο ερευνητικό πρόγραμμα και γίνεται μνεία στο πολύπλευρο έργο της ομάδας του Καθηγητή Τσαουσίδη και τη συνεργασία με τη NASA.