Σε εκδήλωση με θέμα τη θέση της Ελλάδας στις διεθνείς εξελίξεις, στο Ίλιον της Αθήνας μίλησαν οι τρεις βουλευτές της Θράκης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ καθώς και η πρώην Υπουργός και Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων Σία Αναγνωστοπούλου.

Θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου στο πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” ήταν  “Πολιτικές εξελίξεις: Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι κρίσιμων διεθνών προκλήσεων” ενώ το περιεχόμενο επικεντρώθηκε κυρίως στα ελληνοτουρκικά και τις συνεχείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως και τις εκλογές που προκηρύχθηκαν στη γειτονική χώρα.

Η Θράκη πιο έμπειρη στα Ελληνοτουρκικά

Άπό την πλευρά των τριών βουλευτών τονίστηκε ότι η Θράκη έχει μεγαλύτερη εμπειρία στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προσεγγίζει την όξυνση των τελευταίων μηνών με μεγαλύτερη νηφαλιότητα. Όπως ανέφεραν όλοι οι βουλευτές της περιοχής, πλειονοτικοί και μειονοτικοί παράγοντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις και τις ενέργειές τους σε αυτό το ευαίσθητο χρονικό σημείο.

Κοινή συνισταμένη στην εκδήλωση, τόσο από την πρώην Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου όσο και από τους βουλευτές της Θράκης ήταν ότι διπλωματία και εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκούνται θεσμικά από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και διπλωμάτες, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Ικανοποίηση Ζεϊμπέκ 

“Υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Ελπίζω αυτή η εκδήλωση να είναι η αφετηρία και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων.” τόνισε μετά το τέλος, σε σχόλιό του ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η εκδήλωση συγκέντρωσε αρκετό κόσμο ενώ παραβρέθηκαν επίσης αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων οι δύο βουλευτές Ξάνθης Σ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης.