Υπεραμύνεται των ενεργειών του και επιτίθεται στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος Ξάνθης σε ανακοίνωση-απάντηση μετά την καταγγελία εταιρίας και την ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για τη διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια υπόγειων κάδων στο Δήμο Ξάνθης. 

Στην ανακοίνωση που τιτλοφορεί “Στον Δήμο μας δεν υπάρχουν «φιλικοί» υπόγειοι κάδοι”, ο Χ. Δημαρχόπουλος αναφέρει:

Στο Δήμο μας τηρούνται όλες οι διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες με σκοπό τον ισότιμο ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων σε  διαγωνισμούς με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος τους, η ποιότητα των υπό προμήθεια υλικών και το συμφέρον του Δήμου.

Στόχος μας οι υψηλές προδιαγραφές αλλά και οι πραγματικές ανάγκες της πόλης μας και όχι οι απαιτήσεις των προμηθευτών.

Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή στις ανωτέρω διαδικασίες είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρωτάκουστο και ανήθικο είναι το γεγονός εσείς και η παρέα σας να ταυτίζεστε με τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου προμηθευτή.

Εμείς δεν ταυτιζόμαστε με τους προμηθευτές, εμείς ταυτιζόμαστε με το μέλλον της πόλης μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ξάνθη καλύτερη για τους πολίτες.

Από τη στιγμή που εκλέχθηκα Δήμαρχος τηρούμε απαρέγκλιτα το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων και όλα τα υπόλοιπα είναι συκοφαντίες που θα αντιμετωπιστούν αρμοδίως.

Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε κ. Φανουράκη είναι ότι αυτή η Διοίκηση κοιτά τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, γιατί εμείς είμαστε που σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών μας.

Επιπλέον, βρίσκουμε περίεργες όλες αυτές τις ανακοινώσεις σας και το ερευνούμε…

Καλό Σαββατοκύριακο…