Σε ανακοίνωσή του ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης αναφέρει:

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προκριματικοί αγώνες της περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Ρίο Αχαϊας.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σ.Ο. Ξάνθης, σε συνεργασία με την ΕΣΣΑΜΘ, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Le Chalet, στα Πηγάδια Ξάνθης και διήρκησαν συνολικά τέσσερις ημέρες (12-15/04/2018).

Στους αγώνες συμμετείχαν 79 ισχυροί σκακιστές και σκακίστριες (58 αγόρια και 21 κορίτσια) από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αγωνίσθηκαν σε 8 ηλικιακές κατηγορίες:

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α08, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α10, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α12, ΠΑΙΔΕΣ Α14-16, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Κ08, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Κ10, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Κ12, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Κ14-16.

Τις προκρίσεις, ανά κατηγορία, κέρδισαν:

ΑΓΟΡΙΑ
Κατηγορία Α08: Θεοδωρίδης Χαράλαμπος του Σ.Ο. Καβάλας.

Κατηγορία Α10:
Ουζούνης Κωνσταντίνος του Σ.Ο. Ξάνθης (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με τον Σαχινίδη Σταύρο του Σ.Ο. Δράμας, λόγω ισοβαθμίας στην πρώτη θέση).

Κατηγορία Α12:
Κούτλας Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Κατηγορία Α14-16 (2 προκρίσεις):
Γεωργιάδης Νικόλαος του Σ.Ο. Ξάνθης και Σταμάτης Ιωάννης του Σ.Ο. Καβάλας (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με τον Σαχινίδη Κωνσταντίνο του Σ.Ο. Δράμας, λόγω ισοβαθμίας στην δεύτερη θέση).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Κατηγορία Κ10: Θεοδωρίδου Μαρία του Σ.Ο. Καβάλας.

Κατηγορία Κ14-16: Μιχαηλίδου Μαγδαληνή του Σ.Ο. Καβάλας (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με την Πλευρίδη Βασιλική του Σ.Ο. Ξάνθης, λόγω ισοβάθμιας στην πρώτη θέση).

Απονεμήθηκαν, επίσης, στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας κύπελλα και μετάλλια ως εξής:

ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8: Θεοδωρίδης Χαράλαμπος (6,5/7) κύπελλο, Τσούργιαννης Νικόλαος (5,5/7) ασημένιο μετάλλιο, Αντωνιάδης Χαράλαμπος (5/7) χάλκινο μετάλλιο.

ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10: Ουζούνης Κωνσταντίνος (6/7) κύπελλο, Σαχινίδης Σταύρος (6/7) ασημένιο μετάλλιο, Ταρχανίδης Νικόλαος (5/7) χάλκινο μετάλλιο.

ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12: Κούτλας Νικόλαος (6,5/7) κύπελλο, Δημάκης Σταύρος (5,5/7) ασημένιο μετάλλιο, Μπαλαφούτης Δημήτριος (5/7) χάλκινο μετάλλιο.

ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14: Κουτράκης Θεόδωρος (3,5/7) κύπελλο, Βαλσαμίδης Αθανάσιος (3/7) ασημένιο μετάλλιο, Στεφανίδης Παναγιώτης (1,5/7) χάλκινο μετάλλιο (η κατηγορία συγχωνεύτηκε με την Α16).

ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16: Γεωργιάδης Νικόλαος (6,5/7) κύπελλο, Σταμάτης Ιωάννης (5/7) ασημένιο μετάλλιο, Σαχινίδης Κωνσταντίνος (5/7) χάλκινο μετάλλιο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8: Κούτλα Μαρία (4/4) κύπελλο, Τσούργιαννη Κυριακή (2/4) ασημένιο μετάλλιο, Ποντικάκη Βενετία (2/4) χάλκινο μετάλλιο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10: Θεοδωρίδου Μαρία (4,5/5) κύπελλο, Μανιάτη Κωνσταντίνα (4/5) ασημένιο μετάλλιο, Καρανάσου Αγγελική (2/5) χάλκινο μετάλλιο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12: Δημάκη Ευαγγελία (5/6) κύπελλο, Μήλιου Πηνελόπη (3,5/6) ασημένιο μετάλλιο, Παπαδοπούλου Ευγενία (2,5/6) χάλκινο μετάλλιο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14: Μπαλαφούτη Μαρία (0,5/5) κύπελλο
(η κατηγορία συγχωνεύτηκε με την Κ16).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16: Μιχαηλίδου Μαγδαληνή (4,5/5) κύπελλο, Πλευρίδη Βασιλική (4,5/5) ασημένιο μετάλλιο, Τσίρλη Ευαγγελία (3/5) χάλκινο μετάλλιο.

Όλες τις βαθμολογίες, τους αγώνες, τα στατιστικά και τα τελικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στην εξής διεύθυνση : http://chess-results.com/tnr345960.aspx?lan=19&art=0.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους σκακιστες και σκακίστριες που συμμετείχαν στους αγώνες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και ιδιαιτέρως τους νικητές και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όσους και όσες θα αγωνισθούν στην τελική φάση εκπροσωπώντας την περιφέρειά μας .

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του ξενοδοχείου Le Chalet για την διάθεση του χώρου, τους εκπαιδευτές του Σ.Ο.Ξ. για τη διαιτησία και τα μέλη του Σ.Ο.Ξ. που βοήθησαν για την επιτυχημένη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.