Στη 2η γιορτή των Μονοπατιών καλεί ο ΕΟΣ Ξάνθης την ερχόμενη Κυριακή:

“Αγαπητοί μας φίλοι, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη, από τις λίγες στην Ελλάδα, με ένα τόσο όμορφο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον γύρω της και με μικρές αλλά όμορφες βουνοκορφές τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, η ύπαρξη αρκετών μονοπατιών που ξεκινούν από την πόλη δίνει την ευκαιρία για δραστηριότητες  σ’ αυτό το περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση με αυτοκίνητο.”

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης προσκαλεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 10.00 σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στο Σαμακώβ,  σε μια γιορτή της άσκησης και της φύσης.

“Ελάτε να περπατήσετε μαζί μας το Δίκτυο Περιαστικών Μονοπατιών της Ξάνθης. Ένα δίκτυο μονοπατιών, συνολικού μήκους 38 περίπου χιλιομέτρων, γύρω από την πόλη μας, στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου, με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Φορέστε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, πάρτε το σακίδιό σας κι ελάτε μόνοι σας, με την οικογένεια ή με φίλους! Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Υπεύθυνοι για κάθε διαδρομή  θα είναι μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.”

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1  

Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Καλαμούς – Επιστροφή
Μήκος διαδρομής: 4 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 250μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  1,5 ώρα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2
Γέφυρα Σαμακώβ – Κάστρο Ξανθίππης – Ξανθίππη – Παλιά Πόλη – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 5χλμ.  Συνολική ανάβαση: 260μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3
Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Χωματόδρομος Σύρτη – Χωματόδρομος Κιμμερίων – Μονοπάτι Κρουνών – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 7 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 420μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  2,5 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4
Γέφυρα Σαμακώβ – Κορυφή Μοναστήρι – Δρόμος Θηλιάς- Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 600μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  3 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5
Γέφυρα Σαμακώβ – Ι.Μ. Αρχαγγελιώτισσας – Ποδηλατική Πίστα – Δρόμος Θηλιάς –  Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. – Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 11 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 640μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  4 ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6
Γέφυρα Σαμακώβ – Κάστρο Ξανθίππης – Μακάριο – Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. – Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 12χλμ.  Συνολική ανάβαση: 870μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  5ώρες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7
Γέφυρα Σαμακώβ – Κορυφή Μοναστήρι – Ποδηλατική Πίστα – Γέφυρα Κόσυνθου 4ου χλμ. – Μακάριο – Αυγό (Σ. Τσακίρης) –Κάστρο  Ξανθίππης – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 1030 μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  6 ώρες

Για περισσότερες πληροφορίες:  Γιάννης Χαραλαμπίδης  6972003910 και Παναγιώτης Ντούμας  6977199811