Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκαστάστασης του Νοσοκομείου της Ξάνθης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) θα στεγαστεί η πρώτη Τομική Μονάδα Υγείας της Ξάνθης.

Τα κτίρια ανακαινίζονται πλήρως τόσο για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του ΚΕΦΙΑΠ όσο και για να στεγαστεί η πρώτη ΤΟΜΥ σε λίγο καιρό, σε μέρος του κτιρίου που παρέμενε ουσιαστικά αναξιοποίητο και διαθέτει τους απαραίτητους χώρους για τη λειτουργία της Μονάδας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επίσκεψη στο κτίριο

Το χώρο επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος για να διαπιστώσουν την κατάσταση του κτιρίου. Όπως αναφέρει ο Γ. Χατζηθεοδώρου από το 2016 ξεκίνησε η προσπάθεια για τη βελτίωση και, μετά την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων,  αντικαταστάθηκε πλήρως το σύστημα ψύξης θέρμανσης και ανακαινίζονται όλοι οι χώροι.

Γενικότερα, σημείωσε ότι η υποστήριξη της ειδικής αγωγής και των ΑμεΑ θα είναι συνεχής αφού είναι προτεραιότητα  της κυβέρνησής.

Ιδιαίτερα μνεία γίνεται στην θεραπευτική πισίνα, η οποία θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την κατασκευή του κτιρίου ! Για το λόγο ευχαριστούν ιδιαίτερα το Δ’ ΣΣ και τον Αντιστράτηγο Γ. Καμπά για την παρέμβαση του στρατού ώστε να επισκευαστεί η πισίνα. Σύντομα εξάλλου ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια του σχετικού  μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γεροπουλος.

Πολιτικός στόχος η αξιοποίηση όλων των δημόσιων υποδομών

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Γιαννακίδης,  πολιτικός στόχος είναι όλες οι δημόσιες κτιριακές υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή να βελτιώνονται, να αξιοποιούνται πλήρως και να στεγάζουν υπηρεσίες για τους πολίτες. Στην ίδια λογική, θα μπορούσαν να υποστηριχθούν αντίστοιχες δράσεις στα ακίνητα της αυτοδιοίκησης αλλά παράμενει πάντα πρόβλημα ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά τα πολλά αυθαίρετα, αναφέρει σχετικά.

4 ΤΟΜΥ στην Ξάνθη

Συνολικά για την Ξάνθη προβλέπονται 4 τοπικές μονάδες υγείας. Μετά το ΚΕΦΙΑΠ, η επόμενη θα λειτουργήσει στο κτίριο του ΚΨΥ, που βρίσκεται στην Κυψέλη ενώ οι άλλες δύο θα βρίσκονται στην περιοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Παλιά Πόλη-Σαμακώβ.