Τα συγχαρητήρια του Σ. Μελισσόπουλου προς τους νέους περιείχαν και αιχμές για την απουσία του Δήμου Ξάνθης από το “Ρολόι των νέων”

Η φετινή διοργάνωση κύλησε χωρίς να παραστεί κανείς από το Δήμο, σύμφωνα με τον Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος αφού συνεχάρη με ανάρτησή του τους νέους της πόλης για τις επιτυχημένες εργασίες που είχαν με κύριο θέσα την “έξυπνη πόλη” ,  δεν παρέλειψε να στιγματίσει και την απουσία του Δήμου αλλά και άλλων θεσμικών παραγόντων της πόλης από αυτές.

Στην ανάρτησή του σημείωσε:

Σήμερα στην Ξάνθη, το ρολόι των νέων ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του μετά από τις τριήμερες συνεδριάσεις που προηγήθηκαν και είχαν ως βασική θεματολογία τις έξυπνες πόλεις (smart cities)!!!

Για τρεις ημέρες, οι νέοι και νέες της πόλης μας συζητούσαν για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τις σύγχρονες πόλεις και με ιδιαίτερη σοβαρότητα, γνώση και σαφήνεια προσέγγισαν τα προβλήματα, τις λύσεις και τις διεθνείς πρακτικές και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται διεθνώςγια τα ζητήματα αυτά!!!
Ένας πλούτος ιδεών, καινοτομιών και έξυπνων λύσεων που αναδείχθηκαν αυτό το τριήμερο, είναι η συμβολή των νέων για την επόμενη μέρα και το μέλλον και της δικής μας πόλης!!!

Και όλα αυτά, μέσα από μια προσομοίωση ενός δημοτικού συμβουλίωννέων, με δημοκρατική αντίληψη και διαδικαστικού τύπου λειτουργία, που ειλικρινά άγγιζε το τέλειο!!

Ένα μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά, στα παιδιά από τα λύκεια της πόλης μας, στους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες, θα ήταν πράγματι λίγο!!
Ένα ΜΠΡΑΒΟ βέβαια και μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ μαζί, διότι παρά το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, ελάχιστοι κυρίως εκπαιδευτικοί και γονείς, παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου τους και βέβαια για άλλη μια φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής μας και της πόλης μας, προφανώς διότι εκείνοι τα ξέρουν όλα και δεν έχουν ανάγκη να ακούσουν τις αγωνίες και τις ανησυχίες των νέων αυτών ανθρώπων για τη ζωή και την εξέλιξη των σύγχρονων πόλεων!!!

Παιδιά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, το μέλλον σας ανήκει απόλυτα και η πόλη μας, με νέους σαν εσάς, μόνο να ελπίζει μπορεί!!!