Φωτιά ξέσπασε, λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σαββάτου, σε σπίτι στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ (στη διασταύρωσή της με την οδό Αδριανού, στην ανατολική πλευρά της Καβάλας). Σύμφωνα με τους περίοικους, αλλά και τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά ξεκίνησε όταν η ένοικος του σπιτιού (μια γυναίκα περίπου 45-50 ετών) άνοιξε μια φιάλη υγραερίου και, κατόπιν, άναψε τσιγάρο χωρίς να αντιληφθεί διαρροή.

Από την έκρηξη και τη φωτιά που προκλήθηκε, η άτυχη γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα και αναγκάστηκε να πηδήξει έντρομη από το παράθυρο του σπιτιού της προκειμένου να γλιτώσει. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σε σοβαρή κατάσταση. Ζημιές υπέστη, επίσης, ένα παρακείμενο σπίτι (εξωτερικά), ενώ θραύσματα από τα παράθυρα πετάχτηκαν σε διπλανές πολυκατοικίες.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των πυροσβεστών να σώσουν ένα μικρό σκυλάκι που κοιμόταν στο κρεβάτι της άτυχης γυναίκας, το οποίο στην κυριολεξία “σήκωσε” το ωστικό κύμα της έκρηξης. Το σκυλάκι εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανό, αν και ανέπνεε με δυσκολία (ενώ στην κυριολεξία είχε αλλάξει χρώμα, καθώς ήταν άσπρο αλλά από τη φωτιά έγινε σχεδόν κατάμαυρο), ενώ λίγα λεπτά αργότερα μετέβη στο σημείο της φωτιάς κτηνίατρος -κληθείς από την πυροσβεστική υπηρεσία- προκειμένου να παραλάβει το σκυλάκι και να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο του για να το θεραπεύσει.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για μια γυναίκα που έμενε μόνη της στο σπίτι, ούσα χήρα και μητέρα 2 παιδιών, η οποία κατάφερε στην κυριολεξία μόνη της να χτίσει το σπίτι στο οποίο διέμενε μέχρι τη στιγμή της έκρηξης.

kavala-portal.gr