Ουσιαστική και επιβλητική ήταν η ομάδα του ΑΟΞ, στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο. 

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα του Ράσταβατς κέρδισε στα Πηγάδια τον ΠΑΣ Γιάννινα και 3-0 και αποσπάστηκε κατά τρεις βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης και όσους διεκδικούν την 5η θέση του πρωταθλήματος και την έδοξο στην Ευρώπη,  όπου βρίσκεται μόνη με 39 βαθμούς. To ματς σημαδεύτηκε από το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του πρώτου σκόρερ Γέντριτσεκ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν ευκαιρίες για γκολ ενώ η Ξάνθη στερήθηκε πολύ γρήγορα τον Λισγάρα που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Φασίδη. Το ημίχρονο βγήκε χωρίς απώλειες και στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν εντυπωσιακή και καθηλωτική, πετυχαίνοντας μέσα σε 22 λεπτά 3 γκολ και χάνοντας ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα.

Σε εξαιρετική μέρα ο Γέντρισεκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (’55, ’72), ένα εκ των οποίων από απόσταση 35 μέτρων αποτελεί από τα πιο εντυπωσιακά του φετινού πρωταθλήματος Το δρόμο είχε ανοίξει στο ’50 ο Ντουρίσκοβιτς επίσης με όμορφο γκολ και μακρινό σουτ.

Ο Μίλαν Ράσταβατς στις δηλώσεις ανέφερε ότι ήταν πολύ σημαντική νίκη παρά την κακή απόδοση στο πρώτο μέρος, όταν έδωσε χώρο στον ΠΑΣ αλλά δεν δέχτηκε γκολ. Το δεύτερο μέρος ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα του, ανέφερε, που πέτυχε μια ευρεία νίκη με πρωταγωνιστή τον Γέντριτσεκ. Σχολίασε ως καταπληκτική τη σκέψη του Σλοβάκου στο δεύτερο γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της ομάδας στο Πηγάδια.