Με μεγάλη λαμπρότητα και σημαντική εκπροσώπηση γιορτάστηκε το πρωί της Κυριακής στον Εχίνο η επέτειος της Μάχης των Οχυρών. Πρόκειται για την επέτειο της ιστορικής και ηρωικής αντίστασης των ελληνικών δυνάμεων στη γραμμή των οχυρών στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα κατά την επέλεαση των Ναζί το 1941, που είχε προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό.

Ο εορτασμός διοργανώθηκε από το Δ’ Σώμα Στρατού και παραβρέθηκαν ο Διοικητής, Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς και εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών από τους Νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου. Για πρώτη φορά παρέστη αντιπροσωπεία μαθητών από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Εχίνου που κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της μάχης.

Παρόντες στον εορτασμό της επετείου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης  και Γρηγόρης Στογιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης), Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας), Αναστάσιος Δημοσχάκης (ΝΔ Έβρου), ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, πρώην Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Στη θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελήμων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Στγος  Δκτής του Δ΄ Σώματος Στρατού τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία την οποία είχε ο από κοινού αγώνας μεταξύ Ελλήνων Χριστιανών και Μουσουλμάνων οι οποίοι πολέμησαν για τα ιδεώδη της Ελλάδας την Ελευθερία και την Δημοκρατία