Εργασίες για τη διαμόρφωση νέων χώρων στον περίβολο του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Τα έργα γίνονται με την πολύτιμη συνδρομή του Δ’ Σώματος Στρατού Ξάνθης που διαθέτει μηχανήματα και προσωπικό σε συντονισμό με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ.

Την Παρασκευή επισκέφθηκαν το κέντρο ο Βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΚΚΠΑΜΘ Γιώργος Χατζηθεοδώρου προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών.

Στο χώρο ήταν μέχρι σήμερα αναξιοποίητος πρόκειται να δημιουργηθούν 2 νέα επίπεδα με εξέδρα, στέγαστρο, παγκάκια κλπ. που θα χρησιμεύουν και σε εκδηλώσεις.  Επίσης στον περίβολο δημιουργείται ένα θερμοκήπιο για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Χρηστική ανακύκλωση παλιών υλικών

Όπως αναφέρει και ο Κοσμάς Ποτόλιας, εκπαιδευτής ξυλουργικής και αρχιτέκτων, στο χώρο έχουν μεταφερθεί ξύλινα κουφώματα που αντικαταστάθηκαν σε άλλη δομή του ΚΚΠΑΜΘ, τα οποία θα ανακυκλωθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε κατασκευές και στην εκπαίδευση των μαθητών.

Οι επισκέπτες εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους τόσο για την πρόοδο των εργασιών και τις νέες υποδομές όσο και για τη γενικότερη λειτουργία του Παραρτήματος τα τελευταία χρόνια.