Στα φυλάκια και τις μονάδες του Έβρου επέλεξε ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς να περάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα, κοντά στο προσωπικό του, τους άγρυπνους φρουρούς οι οποίοι πιστοί στο καθήκον και την αποστολή τους, φυλάνε  νυχθημερόν τις «Θερμοπύλες» της ακριτικής Θράκης, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία. 

Κατά πάγια τακτική του, όπως αναφέρουν στελέχη της περιοχής, ο Στρατηγός Καμπάς βρίσκεται καθημερινά στις Μονάδες και τα ακριτικά φυλάκια της περιοχής γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους ανεξαρτήτως βαθμού.

Τη Μ. Εβδομάδα επισκέφθηκε όλες τις μονάδες της Θράκης και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό ενώ τις ημέρες των αργιών από Μ. Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα επιστέφθηκε τους στρατεύσιμους και τα στελέχη τα οποία βρισκόταν εν υπηρεσία στα ακριτικά φυλάκια, από τις Φέρες έως και το Ορμένιο του Βορείου Έβρου. Το
Μ. Σάββατο το βράδυ βρέθηκε στο Φυλάκιο των Πλαγιών, όπου και τελέστηκε η Αναστάσιμος ακολουθία και όλοι μαζί οπλίτες και Αξιωματικοί, έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Η αγάπη και μέριμνα για το προσωπικό από τη Διοίκηση του Δ΄ Σώματος Στρατού είναι γεγονός που αναγνωρίζεται και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το ηθικό τους, γεγονός που εισπράττει θετικά η τοπική κοινωνία της Θράκης, που αισθάνεται ασφαλής από τη διαρκή  παρουσία και προσφορά του Δ Σώματος Στρατού στην περιοχή.