Tο Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ξάνθης πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στην περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Νέστου – Μιαούλη – Τσιμισκή – Μιχαήλ Καραολή, καθώς και στην οδό Καπνεργατών.

Από τον έλεγχο των δειγμάτων ως προς την θολότητα, τα όρια του χλωρίου, αλλά και τις μικροβιολογικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι όλα είναι εντός των καθοριζομένων από την νομοθεσία ορίων.

Τα δείγματα αναλύονται τόσο από πιστοποιημένο με ISO 9001: 2000  χημικό εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ξάνθης, αλλά και στο πιστοποιημένο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιας θολότητας μετά από αποκατάσταση βλάβης του δικτύου, η οποία όμως αποκαθίσταται μετά από ολιγόλεπτη ροή της βρύσης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ξάνθης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι το πόσιμο νερό που φτάνει στις βρύσες μας είναι απολύτως αβλαβές και υγιεινό και μπορούν να το καταναλώνουν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αναληθή και αόριστα δημοσιεύματα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία, χωρίς λόγο και αιτία, αλλά και δυσμενή σχόλια εις βάρος της επιχείρησης.

Δείτε τα αποτελέσματα των ελέγχων, πατώντας εδώ!